Dok traje reprezentativna pauza, u Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavljaju se zaostali susreti, čime se timovi trude nadoknaditi izgubljene bodove iz ranijih kola.

Proteklog vikenda Borac iz Banje Luke savladao je Velež iz Mostara rezultatom 2:1, čime su dodatno ojačali svoju poziciju na tabeli. Međutim, borba se nastavlja već u srijedu, 16. oktobra, kada se igraju dva odgođena meča koja će biti ključna za daljnji razvoj prvenstva.

Igman iz Konjica ugostit će Borac u okviru zaostalog meča 2. kola s početkom u 14 sati. Ovaj susret bit će važan za oba tima, jer Igman traži bodove kako bi se pomakao iz donjeg dijela tabele, dok Borac želi nastaviti pobjednički niz i približiti se vrhu.

Pravdu na ovom meču dijelit će Danijel Perić iz Bijeljine, uz pomoćnike Gorana Ilinčića iz Prijedora i Amira Hušidića iz Podzvizda. Četvrti sudija bit će Antonio Tomić, dok će VAR sobu kontrolirati Dražen Marić i Dragan Kesić.

Istog dana, u Mostaru, Zrinjski će odigrati zaostali susret 3. kola protiv Radnika iz Bijeljine, s početkom u 18 sati. Zrinjski, kao aktualni prvak, tražit će pobjedu kako bi održao korak u borbi za titulu, dok Radnik, koji se bori za opstanak, ima izazov pred sobom.

Središnji sudija ovog susreta bit će Nihad Ljajić iz Sarajeva, a uz njega će suditi Amir Kadić i Emir Zahiragić, također iz Sarajeva. Četvrti sudija bit će Mario Pejić iz Gruda, dok su za VAR sobu zaduženi Admir Musić i Josip Čolić.

Ovi mečevi donose dodatnu napetost u Premijer ligu, jer svaki bod može biti ključan u završnici sezone. Igrači će biti pod pritiskom da iskoriste ovu priliku kako bi se pozicionirali bolje na tabeli, a sudije, uz pomoć VAR tehnologije, imat će zadatak osigurati pravednost u ključnim odlukama.

Predstojeće utakmice nude priliku za uzbudljiv nogomet i intenzivnu borbu na terenu.