Nogometna reprezentacija Norveške pretrpjela je težak poraz na gostovanju kod Austrije, izgubivši s visokih 5:1.

Iako rezultat djeluje uvjerljivo, utakmica je mogla krenuti u drugom smjeru da je Erling Haaland iskoristio priliku pri rezultatu 0:0. Njegov udarac zaustavila je stativa, što je možda prelomilo tok susreta. Nakon toga, Austrijanci su dominirali i uvjerljivo slavili.

Ovaj poraz je posebno bolan za Norvešku jer je najteži koji su doživjeli od 2017. godine. Haaland, kao najveća zvijezda momčadi, bio je pod povećalom medija, no odlučio je ne razgovarati s novinarima nakon utakmice, što je izazvalo negativne reakcije.

Norveški mediji i javnost bili su razočarani njegovim ponašanjem, ocijenivši da je izbjegavanje komunikacije znak da se teško nosi s porazima. Kristoffer Lokberg, predstavnik norveške televizije NRK, istaknuo je kako bi voljeli čuti Haalandovo mišljenje u ovakvim trenucima te da je kao kapetan dužan preuzeti odgovornost, ne samo na terenu, već i izvan njega.

Lokberg je dodao da nije dovoljno samo biti prisutan u dobrim vremenima, već da pravi lideri moraju pokazati snagu i u teškim trenucima. Očekivanja od Haalanda su iznimno visoka, s obzirom na njegove uspjehe u Manchester Cityju, no ovaj potez mnogi vide kao slabost.

Unatoč tome, Haaland se kratko obratio navijačima putem Instagrama, gdje se ispričao zbog lošeg rezultata i obećao da će momčad učiti iz ovog iskustva.

Taj kratki potez nije bio dovoljan da umiri kritičare koji smatraju da je zvijezda trebala osobno odgovarati na pitanja.