Za Glas Srpske uoči večerašnjeg meča desete runde WWin lige BiH protiv Željezničara, govorio je fudbaler Borca, Nikola Srećković.

“Pozvao bih sve naše pristalice da nas podrže u nedjelju i napune Gradski stadion, jer puno je lakše igrati pred prepunim tribinama. Sigurno je da nas čeka jako težak posao. Svi smo svjesni toga, ali uradit ćemo sve da odigramo kako najbolje znamo i dođemo do tri boda,” rekao je Srećković, te dodao:

“Pokazali smo u dosadašnjim mečevima da imamo dovoljno dugačak roster da možemo odgovoriti svim izazovima. Dosadašnji dio sezone je, prema mom mišljenju, bio prilično uspješan. Sve ide u pravom smeru. Ostvaren je historijski rezultat na evropskoj sceni, osvojen i prvi, historijski bod u grupnoj fazi Konferencijske lige. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.”

Nakon derbija protiv Željezničara, banjalučku ekipu očekuje novi evropski izazov, a u četvrtak će gostovati na Kipru kod APOEL-a.

“Svake godine APOEL igra evropska takmičenja i sigurno je da to nije slučajno. Nećemo nikome prijetiti, ali dosadašnje utakmice, pogotovo one protiv KI Klaksvika, Ferencvaroša i Panatinaikosa, daju nam za pravo da na ovo gostovanje idemo sa dosta optimizma i pokušat ćemo da u Nikoziji napravimo dobar rezultat,” izjavio je Srećković.

Utakmica između Borca i Željezničara počinje večeras u 19:45 sati.