Uprava Juventusa odlučila je da Massimiliano Allegri nije pravi čovjek koji će vratiti klub na vrh talijanskog i europskog nogometa, budući da zaostaju 25 bodova za prvakom Interom. Desna ruka talijanskog trenera, Marco Landonni, izjavio je da ne vjeruje da će Allegri ostati na klupi Bianconera.

S obzirom na potrebu za novim trenerom, sportski direktor Juventusa, Cristiano Giuntoli, navodno ima zeleno svjetlo za izbor novog trenera i pregovore oko ugovora. Njegov prvi izbor je Thiago Motta, trener Bologne, koji je ove sezone odveo klub do prvog plasmana u Ligi prvaka.

Motta bi mogao napustiti Bolognu jer mu ugovor ističe na kraju sezone.

Giuntoli je pripremio Motti dvogodišnji ugovor s mogućnošću produženja na još jednu sezonu, po neto godišnjoj plaći od 3,5 milijuna eura.

Prema izvorima, Motta i Juventus su postigli verbalni dogovor, pa se očekuje da će uskoro potpisati službeni ugovor.

Unatoč interesu Juventusa, Bologna očajnički želi zadržati Mottu. Vlasnik kluba Joey Saputo planira ponuditi Motti novi ugovor s povećanom plaćom, bonusima i većom moći na transfer tržištu kako bi ga zadržao.

Kvalifikacija Bologne za Ligu prvaka mogla bi biti dodatni motiv za Mottu da ostane. Očekuje se da će sljedećih nekoliko dana biti presudno za pregovore o ugovoru između Motte i Bologne.