Večeras je odigrana druga četvrtfinalna utakmica Evropskog fudbalskog prvenstva, a nakon što je nešto ranije večeras polufinale izborila selekcija Španije, večeras je selekcija Francuske izborila polufinale nakon penala protiv Portugala.

Utakmica je odigrana na stadionu Volksparku u Hamburgu pred 48.000 navijača. U prvom poluvremenu nismo vidjeli mnogo, skoro da nije bilo konkretne prilike ni sa jedne strane. Nastavak utakmice donio je više uzbuđenja. Portugal je, iako manje puta šutirao prema golu Francuske, imao konkretnije šanse, a istakao se Maignan na golu Francuza.

U regularnom dijelu utakmice nije bilo pogodaka, pa se pristupilo produžecima. Niti u produžecima nije bilo golova, a nakon boljeg izvođenja penala u polufinale se plasirala selekcija Francuske.

Prvi polufinalni par je Španija – Francuska.

Nakon utakmice, Amar Osim je komentarisao susret u BHT1 studiju, a u svom stilu je komentarisao utakmicu Njemačka – Španija. Uši nam je zaparala jedna rečenica…

“Njemačka je imala Klosea koji ništa ne zna. Taj frajer ništa ne zna, koji je slab igrač. Realno, od Havertza slabiji pet puta. Ali zabije nekako gol…”, rekao je Amar Osim.

Miroslav Klose se oprostio od fudbala 2016. godine, a samo ćemo spomenuti da je za reprezentaciju na 137 nastupa postigao čak 71 pogodak. Frajer ništa ne zna?