Talentovani devetnaestogodišnjak, Esmir Bajraktarević, pokazao je svoj nevjerovatan fudbalski potencijal postigavši fantastičan gol u pobjedi New England Revolutiona nad Nashvilleom sa rezultatom 2:1 u okviru MLS lige. Ovaj mladić je već sada privukao pažnju mnogih ljubitelja fudbala svojim impresivnim nastupima i neupitnim talentom.

U 52. minuti utakmice, Esmir je zabljesnuo fenomenalnim udarcem kojim je doveo svoj tim u prednost od 2:0. Njegov gol bio je kruna sjajne igre koju je New England prikazao te večeri. Prvi gol za New England postigao je Gil već u 18. minuti, čime je tim stekao početnu prednost koja je kasnije povećana zahvaljujući Esmirovom briljantnom pogotku.

Esmir je igrao do 82. minute, dajući sve od sebe na terenu kako bi osigurao pobjedu za svoj tim. Ovo je bio njegov prvi pogodak u MLS ligi, čime je ostvario značajan korak u svojoj karijeri.

Ove sezone, osim ovog gola, uspio je postići još jedan pogodak u sjevernoameričkoj Ligi Šampiona, pokazujući da je sposoban za velika djela na različitim frontovima.

Osim svojih klupskih uspjeha, Esmir je nedavno dobio još jedno veliko priznanje – našao se na spisku Olimpijske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država za predstojeće Olimpijske igre u Parizu.

Ovo je veliko dostignuće za mladog igrača, jer predstavlja priliku da se dokaže na međunarodnoj sceni i doprinese uspjehu svoje reprezentacije.