Austrijski šampion Sturm iz Graza doveo je još jednog igrača koji može igrati za Bosnu i Hercegovinu.

Klub je na svojoj službenoj stranici potvrdio dolazak Arjana Malića (18) iz Rieda. Mladi stoper potpisao je dugogodišnji ugovor sa Sturmom i odmah će započeti trenirati s prvim timom. Austrijski mediji javljaju da je Sturm za Malića platio obeštećenje od oko 500.000 eura.

Malić je rođen u Jesenicama u Sloveniji, nastupa za U19 reprezentaciju Slovenije, ali može igrati i za Bosnu i Hercegovinu jer su mu roditelji iz BiH.

Na svom Instagram profilu drži zastavicu BiH uz zastavu Slovenije. Nakon potpisa ugovora, Malić je izjavio da je Sturm savršen klub za njegov razvoj. Rekao je da nije morao puno razmišljati kada mu se ukazala prilika da pređe u aktualnog šampiona Austrije i osvajača Kupa.

Dodao je kako mnogi mladi igrači posljednjih godina dobivaju priliku u Sturmu. Malić smatra da je Sturm savršen klub za njegov budući razvoj.

U prethodnoj sezoni, Malić je za Ried odigrao 29 utakmica u drugoj austrijskoj ligi, postigao gol i dva puta asistirao. Podsjećamo da u Sturmu već nekoliko godina nastupa bh. reprezentativac Jusuf Gazibegović (25). Nedavno je tim iz Graza pojačao i budući Zmaj Emir Karić (27).