Miralem Pjanić se nakon 16 godina oprostio od fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Njegova emotivna objava izazvala je reakcije nekadašnjih saigrača iz reprezentacije, kao i aktuelnog selektora Sergeja Barbareza.

Pjanić je napisao: “Poslije 16 godina za moju Bosnu i Hercegovinu došao je trenutak da kažem završeno je. Ovo je sigurno jedna od najtežih odluka koje sam morao donijeti, ali s ogromnim ponosom i istinskim zadovoljstvom kažem – dosta je.

Odigrao sam 115 utakmica, iskusio toliko radosti, odlazak na Svjetsko prvenstvo – sve je to bio san koji sam imao kao malo dijete i koji je postao stvarnost.”

Selektor Sergej Barbarez i nekoliko Zmajeva su također izrazili svoje reakcije na Pjanićevu objavu.

“Uvijek sam s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, igrao za svoj narod, za naše vjerne navijače diljem svijeta. Hvala svim selektorima, medicinskom osoblju i ekonomima koji su nam bili oslonac u ovom putovanju. Hvala bh. fanatikosima što su vjerovali u mene i pomogli mi da ostvarim svoj san i igram za državu koju volim. Najveća zahvalnost ide mojim roditeljima i cijeloj porodici- bili ste moja snaga i podrška kroz sve.

U svakom klubu u kojem sam igrao bio sam ponosan Bosanac, uvijek težio biti uzor našoj djeci, nadajući se da će i oni jednog dana kročiti u najveće svjetske klubove. Reprezentaciji želim sve najbolje u budućnosti. Sergej, majstore, želim ti sve najbolje, bio si mi uzor. Vodio si nas do visina, nadam se da ćeš nas ponovno povesti na putu ka uspjehu. Volim te Bosno moja”, zaključio je u svojoj objavi Miralem Pjanić.