Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, oglasio se nakon jednog od treninga nacionalnog tima u okviru priprema za predstojeće utakmice protiv Engleske i Italije. Reprezentacija BiH će se suočiti s ovim jakim protivnicima u sklopu pripremnih mečeva, koji će poslužiti kao važan test za ekipu i novog stručnog štaba.

Prvi susret na rasporedu je 3. juna protiv Engleske, i to u Newcastleu, dok će se druga utakmica odigrati 9. juna protiv Italije u Empoliju. Ova dva susreta pružaju odličnu priliku da se ispitaju mogućnosti i forma igrača pred ozbiljnije izazove koji predstoje.

Za Sergeja Barbareza, ovo su prvi mečevi u ulozi selektora reprezentacije BiH, a sam je priznao da cijelu priču doživljava vrlo emotivno. Barbarez, nekadašnji reprezentativac i jedan od najomiljenijih fudbalera u istoriji BiH, izrazio je svoje osjećaje putem društvenih mreža, što je izazvalo pozitivne reakcije među navijačima.

Na društvenoj mreži Instagram, Barbarez je podijelio nekoliko emotivnih objava, u kojima je istakao važnost ovih utakmica i svoj ponos što vodi nacionalni tim. Njegova iskrenost i posvećenost u pristupu novoj ulozi dodatno su oduševili pristalice reprezentacije.

Posljednja objava posebno je privukla pažnju, budući da je Barbarez iskreno govorio o svojim osjećajima prema timu i predstojećim izazovima. Ova objava naišla je na oduševljenje navijača, koji su pohvalili selektora za njegovu otvorenost i strast prema radu s reprezentacijom.

Barbarezova komunikacija s navijačima putem društvenih mreža pokazala je koliko mu je stalo do uspjeha reprezentacije. Njegova posvećenost i emocije dodatno su motivisale igrače i navijače da s nestrpljenjem iščekuju predstojeće mečeve, vjerujući da će novi selektor donijeti potrebnu energiju i strategiju za uspjeh nacionalnog tima.

Foto: Screenshot