Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, danas je objavio svoj prvi spisak igrača koje će pozvati na predstojeće prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Ovo će označiti početak nove, vjerovatno izazovne ere za naš nacionalni tim. Barbarez se prvi put kao selektor suočava s ovakvim izazovom i očekivanja su velika.

Nažalost, Barbarez neće moći računati na Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića, koji su se oprostili od reprezentacije. Također, Edin Džeko nije na spisku, što je dogovor s selektorom kao vrsta odmora za kapitena Zmajeva.

Spisak reprezentativaca je sljedeći:

Golmani: Nikola Vasilj, Kenan Pirić, Osman Hadžikić

Odbrana: Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Ermin Bičakčić, Nikola Katić, Stjepan Radeljić, Tarik Muharemović

Vezni red: Rade Krunić, Benjamin Tahirović, Dennis Huseinbašić, Ivan Bašić, Armin Gigović, Dal Varešanović, Haris Hajradinović, Dženis Burnić.

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Haris Tabaković, David Vuković.

Barbarez će svoj debi na klupi BiH imati protiv Engleske 3. juna na stadionu St. James Park u Newcastleu, dok će šest dana kasnije voditi tim protiv Italije u Empoliju.