Pred sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Italije u Empoliju, selektor fudbalske reprezentacije BiH, Sergej Barbarez, je iznio svoje stavove.

Naglasio je da ekipa Zmajeva nije izbjegavala igranje protiv jakih protivnika u prijateljskim susretima te da su sada spremni suočiti se s izazovom.

Iako je junski termin za ovakve utakmice nezahvalan zbog odsutnosti mnogih igrača nakon završetka prvenstava, Barbarez ističe da se raduju ovim susretima i smatraju ih korisnima za stjecanje iskustva protiv renomiranih reprezentacija. Iako je svjestan izazova s kojima se ekipa suočava, vjeruje u svoje igrače i smatra da su tu s razlogom.

Kritički je sagledao nedostatke iz prethodnih utakmica, istaknuvši nedostatak koncentracije kao jedan od glavnih faktora koji su utjecali na rezultat.

Barbarez je također iznio stav da se fokusiraju na stabilnost i razvoj novog duha u ekipi, uz svijest o realnosti svog fudbala.

Što se tiče sutrašnje utakmice, Barbarez nije želio otkriti previše detalja o planiranim promjenama u sastavu Zmajeva, ostavljajući neizvjesnost za sam susret.

Ipak, naglasio je da će biti nekih rokada, ali da će se držati istog sistema i pristupa igri, smatrajući da se kreću u pravom smjeru.

Utakmica između Italije i BiH igra se sutra u Empoliju s početkom u 20:45 sati.