Iker Casillas, bez sumnje jedan od najboljih golmana u historiji fudbala, doživio je pravu životnu dramu na kraju svoje blistave karijere. Nakon dugogodišnjeg uspješnog nastupa, završio je karijeru zbog srčanog udara, a potom se razišao sa svojom tadašnjom suprugom Sarom Carbonero.

Casillas je proveo skoro dve decenije u Real Madridu, odigravši 725 mečeva, da bi potom prešao u Porto gdje je čuvao gol 167 puta tokom pet sezona, ali su uslijedili teški trenuci.

Nakon 11 godina braka, rastali su se. Njihov poljubac sa Svjetskog prvenstva 2010. postao je poznat širom svijeta, ali je njihova ljubavna priča završila na tužan način. U tom periodu, Casillas se suočavao sa izuzetno teškim emocionalnim izazovima.

“Iker Casillas je rekao da ne spava redovno, te da želi izgledati kao da je sve u redu, ali ne može uživati u životu. Sluša stare pjesme, ali više ne može sanjati”, prenijela su mediji njegove riječi.

Njegov izgled zabrinuo je mnoge prije nekoliko godina. “Izgledaš kao da te udario voz”, napisao mu je Gerard Pique, legendarni fudbaler Barcelone.

Bivši saigrač Casillasa, Borja Fernandez, primijetio je da legendarnom golmanu više nisu potrebni filteri za starenje.

Međutim, čini se da je Casillas prevazišao ove probleme, i dalje redovno prati fudbal, a nedavno je najavljeno da će ovog ljeta imati svoj fudbalski kamp.

Što se tiče njegove bivše supruge Sare, ona je morala da se suoči sa rakom jajnika i više puta se borila sa zdravstvenim problemima, ali trenutno ima 40 godina, ambasadorka je UNICEF-a u Španiji, i po struci novinarka. Sara i Iker zajedno imaju dvoje djece.