Portugal se plasirao u četvrtfinale Europskog prvenstva nakon dramatične pobjede protiv Slovenije. Nakon 90 minuta bez golova, heroj utakmice bio je golman Diogo Costa, koji je obranio prva tri penala u raspucavanju.

Cristiano Ronaldo je bio na rubu da postane antiheroj jer je promašio nekoliko šansi tijekom utakmice, a u produžecima nije uspio realizirati jedanaesterac koji je obranio Jan Oblak. Ronaldo je nakon promašaja bio vidno utučen i plakao je, a kasnije se ispričao navijačima nakon uspješnog pogotka u raspucavanju.

Međutim, priča je dobila novi nastavak zbog kontroverze oko Ronaldoovog sponzorskog ugovora s fitness tvrtkom The Overlap. Tvrtka je objavila grafiku koja prikazuje Ronaldov puls tijekom različitih trenutaka utakmice.

Podaci su pokazali da je Ronaldo imao najniži puls od 120 otkucaja u minuti tijekom pucanja penala, dok je tijekom kraja utakmice i pobjede Portugala puls bio 180.

Ricardo Fort, bivši voditelj globalnih sponzorstava u Visi i Coca-Coli, smatra da je Ronaldo prekršio pravila reklamirajući iz zasjede za Euro 2024.

Fort tvrdi da je objava ilegalna jer koristi UEFA-in događaj, imena momčadi i Ronaldovu fotografiju bez dozvole, implicirajući povezanost s događajem koja ne postoji.

Fort je pozvao na sankcioniranje Ronalda i The Overlapa zbog ovog kršenja pravila.