Petnaestogodišnji brazilski nogometni talent Belinho, kojeg mnogi nazivaju čudom od djeteta, napušta Dinamo.

Klub iz Maksimira nije prihvatio uvjete koje je postavio njegov menadžer Andy Bara, pa će Belinho, koji je nedavno dobio hrvatsko državljanstvo, privremeno preći u Kustošiju dok mu Bara ne pronađe novi klub.

Neki smatraju da je Dinamo ovim potezom izgubio velik talent, dok drugi vjeruju da je klub ispravno postupio stavljajući svoje interese ispred bilo kojeg igrača. Novi sportski direktor Marko Marić uveo je politiku da se igračima od 15 godina ne daju profesionalni ugovori, bez obzira na njihov talent.

Veze između Dinama i Bare već su bile narušene, pogotovo nakon transfera Brekala u Hajduk. Bara, nezadovoljan nepostizanjem dogovora za Belinha, odlučio je da mladi Brazilac napusti Maksimir, jer je svjestan da Dinamo neće napraviti iznimku za njegovog igrača. Prema pisanju Večernjeg lista, Belinho bi mogao završiti u Hajduku.

Bara već surađuje s Hajdukom, dovodeći im igrače poput Brekala, Mihaela Žapera i mladog Roka Brajkovića, te je nedavno postao zastupnik Rokasa Pukstaša, najvrednijeg Hajdukovog dragulja.

Bara za Belinha navodno traži mjesečnu plaću od 2000 eura, što je Hajduk spreman platiti.