Drugoligaš Corvinul Hunedoara postao je senzacionalni pobjednik rumunskog kupa. Klub osnovan 1921. godine četiri puta je bio prvak druge lige, a najbolji rezultat u rumunskom prvenstvu ostvario je 1982. godine zauzevši treće mjesto.

Sada su postali vlasnici prvog trofeja u povijesti. Uspjeh u kupu odvodi ih u kvalifikacije za Europsku ligu.
Corvinul je do trofeja došao pobjedama protiv trećeligaša Jiul Petrosanija (4:1 u trećem kolu), što im je osiguralo grupnu fazu natjecanja, a potom su u skupini pobijedili Chindiju (2:0), Sepsi (1:0) i Progresul (6:0).

Nastavili su s pobjedama nad prvoligašima. U četvrtfinalu su svladali Cluj (4:0), a u polufinalu Voluntari (3:1). Finale su osvojili nakon izvođenja jedanaesteraca protiv Oteful Galatija (2:2, 3:2).

Ovaj trijumf predstavlja veliki uspjeh za Corvinul Hunedoaru, klub koji se već duže vrijeme bori u nižim ligama rumunskog fudbala. Osvojivši ovaj trofej, klub je dokazao da može konkurisati i nadmašiti mnogo veće i bogatije klubove.

Ovaj uspjeh će sigurno biti motivacija za igrače, trenere i navijače da nastave s dobrim radom i da se nadaju još većim uspjesima u budućnosti.

Ovaj trofej će biti zapamćen kao jedan od najvećih trenutaka u povijesti kluba i izvor inspiracije za sve koji su povezani s Corvinulom Hunedoarom.

Veliko slavlje možete pogledati OVDJE