Ansu Fati će se pridružiti pripremama Barcelone pod novim trenerom Hansijem Flickom koje počinju u srijedu. Ovo će biti njegova posljednja prilika da pokaže svoju vrijednost za klub ili će se morati suočiti s mogućnošću napuštanja, prema izvještajima španjolskih medija.

Ako Flick odluči da Fati nije potreban, Barcelona neće oklijevati s njegovom prodajom, a posudba je također opcija. Spominje se interes španjolskih klubova, ali i Turske. Marca izvještava da je Mourinho osobno kontaktirao klub radi saznavanja detalja o njegovu mogućem dolasku.

Fati, koji danas ima 21 godinu i igra na poziciji lijevog krila s mogućnošću igranja i u veznom redu i u napadu, nedavno je bio poznat kao Novi Messi. Prije tri godine Transfermarkt ga je vrednovao na 80 milijuna eura, dok je danas njegova vrijednost procijenjena na 25 milijuna eura.

Prošle sezone proveo je na posudbi u Brightonu gdje je odigrao 19 utakmica u ligi s prosječno 27 minuta po utakmici. Postigao je dva ligaška gola. Ugovor s Barcelonom ima do ljeta 2027. godine.