Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Kenan Pirić, mogao bi ostvariti transfer karijere. Nakon što je briljirao u dresu AEK Larnace i bio proglašen najboljim golmanom sezone, Pirić je sada slobodan igrač. Njegove impresivne performanse privukle su pažnju brojnih klubova, posebno u Engleskoj.

Pirić je okončao saradnju s ciparskim klubom AEK Larnaca, gdje je ostavio neizbrisiv trag svojim izvanrednim odbranama i konstantnom formom. Ova sezona bila je posebno uspješna za njega, što je rezultiralo prestižnim priznanjem za najboljeg golmana.

Prema pisanju Dailystara, nekoliko engleskih klubova pokazalo je ozbiljan interes za Pirićeve usluge. Southampton i Sheffield United su među klubovima iz Engleske Premier lige koji pomno prate situaciju s našim golmanom.

Njihova potraga za pouzdanim čuvarom mreže mogla bi se završiti angažovanjem Pirića, čime bi dodatno pojačali svoje redove pred nadolazeću sezonu.Uz engleske klubove, i škotski velikan Celtic je iskazao interes za Pirića.

DailyStar također naglašava da bi Pirićev prelazak u Englesku mogao biti u duhu slavnih sunarodnjaka poput Edina Džeke i Asmira Begovića. Ova dvojica igrača ostavila su dubok trag na ostrvu, a Pirić ima potencijal da nastavi njihovim stopama, donoseći svojim budućim klubovima kvalitet i iskustvo.

Transfer karijere za Kenana Pirića mogao bi biti korak koji će ga lansirati među najbolje golmane na svijetu. S obzirom na interes renomiranih klubova, Pirić ima sjajnu priliku da nastavi svoj profesionalni uspon i postane još veći ponos bosanskohercegovačkog fudbala.

“Igrati u Engleskoj je lična ambicija. To je naravno veliki korak u odnosu na Kipar, ali sam uvjeren da se to može dogoditi”, izjavio je Pirić.