Fudbalski klub Sarajevo ušao je u ljetni prelazni rok s velikom ambicijom, započevši niz aktivnosti na tržištu.Bordo tim je u protekle dvije sedmice angažovao nekoliko novih igrača, no čini se da je to tek početak njihovih pojačanja.

Prema informacijama koje donosi Sport1, Sarajevo trenutno pregovara s crnogorskim fudbalerom Vladanom Bubanjom. Očekuje se da bi ovaj igrač mogao obući bordo dres u narednim danima.

Vladan Bubanja igra na poziciji defanzivnog veznog i do sada je nastupao za Sutjesku iz Nikšića i Lokomotivu. Svoj debi za prvi tim Sutjeske imao je 2017. godine, dok je 2022. godine prešao u Lokomotivu, s kojom ima ugovor do juna 2026. godine.

Osim što je prošao omladinske selekcije reprezentacije Crne Gore, Bubanja je u junu prošle godine debitovao i za seniorski tim svoje zemlje.

Ostaje neizvjesno hoće li Bubanja u Sarajevo doći na posudbu ili će klub pokušati otkupiti njegov ugovor, s obzirom na visoku tržišnu vrijednost od 1.20 miliona eura prema Transfermarketu. U slučaju realizacije ovog transfera, Bubanja bi postao sedmo pojačanje Sarajeva u ovom prelaznom roku.