Fudbaler banjalučkog Borca David Vuković dobio je poziv selektora BiH Sergeja Barbareza da dođe u reprezentaciju kako bi eventualno debitovao protiv Engleske ili Italije.

“Naš David Vuković dobio je poziv selektora nogometne reprezentacije BiH za predstojeće prijateljske utakmice s Engleskom (3. juna) i Italijom (9. juna).

David je, ovog nogometnog proljeća, zasjao na premierligaškim terenima, a sjajne partije nisu promakle stručnom stožeru reprezentacije BiH.

“Drago mi je što je selektor Sergej Barbarez prepoznao moje igre i što sam dobio poziv u reprezentaciju. Ovo je nagrada ne samo za mene, nego i za sve moje suigrače bez kojih sve ono što se uradilo u proteklom periodu ne bi bilo moguće, ali i za moj FK Borac.

Na meni je sada da se izborim za svoje mjesto u reprezentaciji i da se nametnem stručnom stožeru. Igramo protiv dvije nogometne velesile i bit će to prava prilika da na velikoj sceni pokažemo što znamo.”, poručio je Vuković.

Komentari na Borčevu objavu na Facebooku potaknuo je neodgovorne pojedince da pišu razne gadosti i tako ‘nabijaju’ pritisak mladom fudbaleru.

Između ostalog pojedinci mu poručuju da ne treba igrati za BiH, da BiH nije njihova država i slično…

Nadamo se da se Vuković neće obazirati na ove gadosti..