Napadač RB Leipziga, Benjamin Šeško, privukao je pažnju svojim izvanrednim nastupima za njemački klub. Njegova brzina, tehnika i sposobnost postizanja golova učinili su ga jednim od najtraženijih mladih igrača u Evropi. Interes za njega su pokazala tri engleska velikana, što dodatno pojačava spekulacije o njegovom mogućem prelasku u Premier ligu.

Arsenalu je posebno potreban vrhunski napadač kako bi kompletirao tim sposoban za osvajanje titule engleskog prvaka. Nije iznenađujuće što je londonski klub najbliži dovođenju slovenskog napadača, koji je porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Arsenal je spreman platiti 65 miliona eura za Šeška, ali Leipzig bi ga želio zadržati u svojim redovima. Ipak, ukoliko igrač izrazi želju da ode, Leipzig je spreman prihvatiti ponudu Arsenala.

S druge strane, događanja oko Šeška pomno prate i Chelsea te Manchester United. Oba kluba su spremna uključiti se u utrku za njegov potpis ako se Arsenal i Leipzig ne dogovore. Chelsea vidi Šeška kao idealno pojačanje koje bi donijelo dodatnu kvalitetu u napadu, dok Manchester United traži zamjenu za svoje napadačke opcije koje nisu ispunile očekivanja.

Šeško je jasno dao do znanja da mu je prvi izbor Arsenal, što dodatno otežava poziciju Chelseaja i Manchester Uniteda. Ipak, ništa nije sigurno dok se konačni dogovor ne postigne. Svi uključeni klubovi i dalje aktivno rade na tome da osiguraju igrača koji bi mogao biti ključan za njihove buduće uspjehe.

Jedna stvar koja je zajednička svim stranama, uključujući i stranu igrača, jeste želja da se posao okonča prije početka Evropskog prvenstva.

Ovo bi omogućilo Šešku da se maksimalno posveti utakmicama sa Slovenijom, bez ometanja transfer spekulacijama. Brzo završavanje transfera bilo bi korisno za sve uključene strane.

Očekuje se da će naredni dani i sedmice biti ključni za budućnost Benjamina Šeška. Fudbalski svijet s nestrpljenjem iščekuje ishod ovog potencijalnog mega-transfera koji bi mogao obilježiti ljeto 2024. godine.