Slavlje Borussije Dortmund u Parizu nedvojbeno nosi pečat trenerskog talenta Edina Terzića, čovjeka koji se, unatoč nedostatku iskustva vođenja ekipe na tako visokoj razini, pokazao kao ključni faktor u uspjehu.

Nakon iznimno teške sezone u kojoj su izgubili naslov prvaka na nevjerojatan način, klub je odlučio zadržati povjerenje u Terzića, što se sada pokazuje kao izuzetno mudra odluka.

Ovaj 41-godišnjak je uspio odvesti Borussiju do njenog trećeg finala Lige prvaka, demonstrirajući iznimnu taktičku i emocionalnu inteligenciju.

Podrijetlo Edina Terzića dodatno obogaćuje priču o njegovom uspjehu. Sa majkom rođenom u Osijeku i ocem iz mjesta Doganovci kod Donjeg Vakufa, Terzić ima duboke korijene na prostorima bivše Jugoslavije čemu svjedoči ova slika.

Facebook/Privatni album

Njegovo posjedovanje hrvatskog državljanstva te bliske veze s hrvatskom nogometnom reprezentacijom, posebno s legendom Slavenom Bilićem, dodaju slojeve kompleksnosti njegovoj priči.

Unatoč tome, Terzić nikada nije zaboravio svoje korijene, što je jasno izraženo u njegovim riječima.

Njegov izraziti ponos nije samo posljedica trenutnog uspjeha, već i plod dugogodišnjeg rada i uvjerenja u tim. Osjećaj zajedništva s navijačima i osjećaj postignuća su za Terzića izvor neizmjerne radosti i ponosa.

Uzimajući u obzir bogatu povijest kluba, Terzić je postao treći trener nakon Otmara Hitzfelda 1997. i Jurgena Kloppa 2013. koji je uspio odvesti žuto-crne u finale Lige prvaka. Njegova šansa da se istakne kao legendarni Švicarac Hitzfeld pružit će mu se 1. lipnja u Londonu, gdje će imati priliku ostvariti ono što je za mnoge san – podići trofej Lige prvaka s Borussijom Dortmund.