Ekipa Bratstva iz Gračanice je sa zadovoljstvom objavila da su produžili ugovor sa svojim istaknutim igračem, Edisom Smajićem. Ova vijest je dočekana s velikim odobravanjem među navijačima i članovima kluba, jer je Smajić svojim igrama i zalaganjem postao ključni igrač tima. Njegova prisutnost na terenu donosi sigurnost i dodatnu snagu ekipi.

U toku ove sezone, Smajić je odigrao 24 utakmice, što je impresivan broj nastupa. Tokom tih utakmica, uspio je postići osam golova i dodati tri asistencije, što su rezultati koji govore o njegovoj efikasnosti i značaju za tim. Njegova sposobnost da doprinese golovima, bilo kao strijelac ili asistent, čini ga neprocjenjivim za Bratstvo.

“Desetka našeg kluba i naredne sezone biće na leđima sjajnog Smajića koji je svojim igrama ove sezone itekako opravdao epitet pojačanja. Posebno se tu ističu igre koje je, kao i ostatak ekipe, pružao u drugom dijelu sezone” – naveli su iz kluba.

Ovaj citat jasno oslikava koliko je Smajić važan za tim i koliko su njegove igre bile na visokom nivou, posebno u drugom dijelu sezone kada je Bratstvo pokazalo svoj puni potencijal.

Trenutno, Bratstvo zauzima treće mjesto na tabeli Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, što je rezultat kojem je Smajić značajno doprinio.

U posljednjem kolu ove sezone, ekipa će se suočiti s Budućnosti iz Banovića, a svi u klubu se nadaju da će završiti sezonu s pobjedom i dodatno osnažiti svoju poziciju na tabeli.