Edin Džeko, koji trenutno igra za Fenerbahçe i ima 38 godina, nalazi se na kraju svoje sjajne karijere.

Jedna od glavnih sportskih tema u regionalnom sportu je mogući dolazak Džeke u Hajduk, o čemu se sve više piše, a navijači Hajduka jasno pokazuju interes za njegovim dolaskom na Poljud.

Džeko je još uvijek u dobroj fizičkoj formi i sposoban je igrati još nekoliko sezona na visokom nivou. Pored interesa Hajduka, postoje i ponude klubova iz Saudijske Arabije, kao i opcija da ostane u Fenerbahçeu.

Kada je riječ o potencijalnom dolasku u Hajduk, mnogi se pitaju kako bi to izgledalo finansijski i da li bi Hajduk bio u mogućnosti podmiriti te troškove.

Turski mediji su otkrili da Hajduk nudi Džeki pola njegove trenutne godišnje plate u Fenerbahçeu.

Konkretno, prema turskom novinaru Yabizu Sabuncuogluu, Hajduk nudi Džeki dvije milijuna eura godišnje, što bi bilo rekordno visoko za hrvatski nogomet.

To bi značilo da bi Džeko bio najplaćeniji igrač u HNL-u, zarađujući više od igrača poput Marka Livaje, Brune Petkovića ili Marka Pjace.

Hoće li Džeko zaista nastaviti svoju karijeru u Hajduku, saznat ćemo ovog ljeta, ali je očigledno da bi to bila jedna od najzanimljivijih priča u regionalnom nogometu u posljednjih nekoliko godina.