Zanimljive situacije proteklih dana desile su se na terenima ženske Premijer lige Bosne i Hercegovine i na utakmicama polufinala Kupa Bosne i Heregovine za žene.

Naime, nikome nije jasno zašto se utakmie ŽFNK Emina Mostar na stadionu “Rođeni” ne snimaju? Za snimanje utakmica nije zadužen domaćin nego NSBIH preko ovlaštene agencije za snimanje.

U srijedu su na rasporedu bile utakmice polufinala Kupa BiH izmedu Iskre iz Bugojna i SFK 2000 Sarajevo u Bugojnu i Emine iz Mostara i Radnika iz Bijeljine. Kamere su bile prisutne na na utakmicu u Bugojnu, dok ih u Mostaru nije bilo.

Jučer je na stadionu Rođeni odigran najveći derbi ženskog nogometa u BIH izmedu Emine i SFK 2000 Sarajeva. Utakmica koja je bila mnogo napeta, krajnjje uzbudljiva i koja je odlučena u sudijskoj nadoknadi. Međutim, kamere ponovo nisu bile prisutne na utakmici Emine.

Pomalo nevjerovatna i čudna situacija, a posebno iz razloga što je na obje spomenute utakmice bilo dosta spornih odluka.

Kontaktirali smo klub iz Mostara po ovom pitanju. U klubu ne znaju pravi razlog zašto nema kamera na njihovim utakmicama zbog čega su zabrinuti, a za Sportske.ba su istakli da ljudi koji su zaduženi za obavljanje ovoga posla više nisu dobrodošli na njihove domace utakmice.