Portugalac Cristiano Ronaldo stigao je u Al Nassr prije godinu i po, a sada je poznato gdje će igrati naredne sezone.
Al Nassr je sinoć pretrpio još jedan poraz od Al Hilala, izgubivši finale King cupa nakon izvođenja jedanaesteraca. Ovaj poraz donio je Al Hilalu duplu krunu u Saudijskoj Arabiji, što je dodatno pogoršalo situaciju za Al Nassr.

Suze Cristiana Ronalda nakon izgubljenog finala jasno su pokazale koliko mu je bilo stalo do ove utakmice i osvajanja trofeja. Ronaldo je davao sve od sebe na terenu, ali će ipak morati sačekati sljedeću godinu za novu priliku da osvoji titulu.

Prema informacijama koje je objavio Fabrizio Romano, nema sumnje da će Cristiano Ronaldo nastaviti svoju epizodu u Al Nassru. Ovu informaciju je potvrdio i direktor kluba, Guido Fienga, čime je stavljena tačka na spekulacije o Ronaldovoj budućnosti.

Tridesetdevetogodišnji Ronaldo stigao je u Al Nassr u januaru 2023. godine, kada je zvanično postao igrač saudijskog kluba. Od tada, Ronaldo je odigrao 47 utakmica za Al Nassr, postigavši impresivnih 49 golova, čime je dokazao svoju nepokolebljivu formu i vještinu.

Ronaldo je postao ključni igrač Al Nassra, ne samo zbog svojih golova, već i zbog uticaja na timsku dinamiku i motivaciju. Njegov profesionalizam i posvećenost ostavili su dubok trag na saigračima, kao i na navijačima koji ga obožavaju.

Navijači Al Nassra sada mogu odahnuti znajući da će njihov omiljeni igrač ostati s njima i naredne sezone. Ronaldo će imati priliku da nastavi sakupljati golove i trofeje, donoseći radost i ponos klubu i njegovim pristalicama.