Matej Šakota, mladi fudbaler iz Bosne i Hercegovine, možda će ovog ljeta promijeniti klubski dres i preći u Seriju A, prema izvještaju Podravskog lista.

Lecce pokazuje veliki interes za njega i spreman je platiti milion eura za njegove usluge. Šakota trenutno igra kao krilni napadač za Slaven Belupo, za koji je došao prošle godine nakon perioda u Dinamu iz Zagreba. Njegov ugovor s Belupom traje do 2027. godine, a fudbaler je započeo svoju karijeru u mostarskom Zrinjskom.

Interesovanje Leccea za Šakotu pokazuje dugotrajno praćenje njegovih performansi i potencijala. Njegov mogući transfer u Seriju A predstavlja veliki korak u karijeri ovog talentiranog fudbalera, koji je već nastupao za mladu reprezentaciju BiH.

Prije svoje seniorske karijere, Šakota je bio redovan član svih mlađih selekcija bh. nacionalnog tima, demonstrirajući svoju sposobnost i potencijal.

Za Šakotu je ovo prilika da se pokaže na većoj sceni i pokaže svoj potencijal u jednoj od najjačih evropskih liga. Za njega bi prelazak u Seriju A bio značajan korak naprijed u profesionalnoj karijeri, što također potvrđuje interesovanje Leccea i ozbiljnost pregovora koji bi mogli uslijediti u narednim nedjeljama.