Brazilski superstar Manchester Uniteda, Casemiro, službeno je postao novi dioničar španskog kluba Marbelle, koji se nedavno plasirao u ligu Primera RFEF, treći rang španskog nogometa, s ambicioznim planovima za budućnost.

Marbella planira izgraditi stadion sa 10.000 sjedećih mjesta i trening-kamp koji bi mogao ugostiti reprezentacije tokom Svjetskog prvenstva 2030. u Španiji, Portugalu i Maroku.

“Marbella sa zadovoljstvom objavljuje da je Carlos Henrique Casemiro, brazilski reprezentativac i peterostruki osvajač Lige prvaka s Manchester Unitedom, od danas novi dioničar našeg kluba.

Entuzijazam i posvećenost koju Casemiro pokazuje prema ovom projektu jasno su vidljivi kroz njegovo uključenje u dioničku strukturu kluba. Marbella i cijeli grad ponosni su što sportaš globalne popularnosti želi biti dio naše obitelji”, navodi se u službenom saopštenju kluba.

Sam Casemiro je kratko komentirao:

“Velika mi je čast pridružiti se nogometnom klubu Marbella, jer je moja glavna motivacija vidjeti klub kako raste na spektakularan način.”