Francuska reprezentacija pobijedila je Portugal na penale u četvrtfinalu Europskog prvenstva. Regularno vrijeme utakmice završilo je bez golova, kao i produžeci od pola sata.

Francuska je bila uspješnija u raspucavanju penala, pobijedivši s rezultatom 5:3. U polufinalu će se suočiti sa Španjolskom, koja je pobijedila Njemačku u produžecima rezultatom 2:1.

Cristiano Ronaldo, star 39 godina, odigrao je svih 120 minuta protiv Francuske i zabio penal u raspucavanju. Nažalost, Ronaldo nije uspio zabiti gol iz igre na ovom turniru i postati najstariji igrač kojem je to uspjelo, što je rekord koji drži Luka Modrić.

Ronaldo je za Portugal igrao na svakom Europskom prvenstvu od 2004. godine, uključujući i finale, a 2016. godine u Francuskoj je osvojio naslov prvaka Europe.

Mnogi su očekivali da će se Ronaldo oprostiti od reprezentativnog nogometa nakon ispadanja od Francuske. Međutim, njegova poruka na Instagramu sugerira da još uvijek nema namjeru prestati igrati za reprezentaciju.

”Željeli smo više. Zaslužili smo više. Za nas. Za svakog od nas. Za Portugal. Zahvalni smo za sve što ste nam dali i za sve što smo do sada postigli. Na terenu i izvan njega. Siguran sam da će sve ovo što smo ostavili u nasljeđe biti cijenjeno i da ćemo sve to nastaviti graditi. Zajedno”, poručio je Ronaldo, koji je od 2003 za Portugal odigrao 212 utakmica i zabio 130 golova.