Nogometni klub Chelsea nastavlja se pojačavati u ljetnom prijelaznom roku. Nakon što je kao slobodan igrač stigao Tosin Adarabiojo, danas je potvrđen i transfer napadača Marka Gujua iz Barcelone.

Kao što je poznato, riječ je o 18-godišnjem napadaču, djetetu Barcelone, koji je prošao sve mlađe kategorije La Masije, a tijekom prošle sezone upisao je i debi za prvu momčad kod Xavija Hernandeza.

Ostat će upamćen po pobjedonosnom golu protiv Athletic Bilbaa, kada je ušao u igru i iz svog prvog kontakta pogodio za 1:0.

Pregovarao je oko novog ugovora, ali je shvatio da će biti tek treća opcija, jer su u prvom planu Robert Lewandowski i Vitor Roque, a po potrebi napadača igra i Ferran Torres.

To je iskoristio Chelsea, koji je dogovorio sve osobne uvjete, ponudio je mladom napadaču tri puta veću plaću nego što mu je nudila Barcelona. “Plavci” su platili i šest miliona eura za njegovu otkupnu klauzulu.

Istovremeno, blizu potpisa je i vezni igrač iz Leicestera Kiernan Dewsbury-Hall. Riječ je o 25-godišnjem centralnom veznom igraču, s kojim je Enzo Maresca surađivao i zato je zatražio od Chelseaja da plati 30 miliona eura za njegov transfer.

Očekuje se da i njegov dolazak na “Stamford Bridge” bude službeno potvrđen u narednim danima.