Prije 28 godina na Koševu su igrali BiH i Italija, također u prijateljskom susretu. Tada je bh. reprezentacija slavila sa 2-1. Tada je Italija igrala u najboljem sastavu.

Iako se očekivalo da će Azuri slaviti uvjerljivo, BiH je u jednoj muškoj, dopadljivoj i zanimljivoj utakmici slavila 2-1 golovima Bolića i Salihamidžića. Zanimljivo da je tada u reprezentaciji italije igrao Enriqo Chiesa, čuveni italijanski igrač. Danas, 28 godina kasnije u italijanskoj postavi je njegov sin, Federico Chiesa igrač Juventusa.

Chiesa je danas u postavi italijanske reprezentacije, a njegov otac Enriko je bio strijelac jedinog gola za italijansku reprezentaciju na Koševu. Tadašnju bh. reprezentaciju je vodio Fuad Muzurović, a nakon toga već u proljeće došlo je do tihe smjene generacije. Tada je Mušković preuzeo selekciju, a potom je nastavio Faruk Hadžibegić.

Poslije je Baka Slišković udario temelje reprezentacije, koja će nekoliko godina kasnije pod vodstvom Ćire, a onda i Sušića izboriti plasman na Svjetskom prvenstvu.