TSC je ostao bez trenera nakon što je Žarko Lazetić prihvatio ponudu Makabija iz Tel Aviva. Uprava kluba je nekoliko dana birala novog trenera, a danas je odlučeno da će Dean Klafurić preuzeti kormilo tima iz Bačke Topole.

Sportske.ba su već najavile da će Klafurić, dojučerašnji trener Veleža, postati novi šef stručnog štaba TSC-a. Klafurić je već doputovao u Bačku Topolu i sutra će predvoditi ekipu u pripremnoj utakmici protiv Tekstilca iz Odžaka.

Prvi izbor uprave bio je Jovan Damjanović, selektor kadetske reprezentacije Srbije, ali Fudbalski savez Srbije nije želio pustiti talentiranog stručnjaka. Dean Klafurić je prošle sezone uspješno vodio Velež, zauzevši treće mjesto u prvenstvu Bosne i Hercegovine i plasiravši se u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Iznenada je 17. juna raskinuo ugovor s Veležom i doći će u TSC bez obeštećenja. Klafurić je bio pomoćnik Zorana Mamića u Dinamu Zagreb i drugim klubovima, te je kao trener Legije iz Varšave osvojio duplu krunu.

Vodio je i Slaven Belupo, Hrvatski Dragovoljac, Etnikos, Honved i Velež. Pred njim je težak zadatak jer ekipa već započela pripreme, a prvenstvo počinje za manje od mjesec dana.