Ermedin Demirović, fudbaler reprezentacije BiH, najavio je predstojeću prijateljsku utakmicu protiv selekcije Italije u Empoliju.

Mislim da nas očekuje ista utakmica kao protiv Engleske. Oni su favoriti i svi znamo ko je reprezentacija Italije. Možda je jedna od najjačih reprezentacija na svijetu, ali, naravno, nismo tu da pružamo ruke, već da damo svoj maksimum, kao što smo probali protiv Engleske. Uz neke promjene, čak i bolje sa loptom, možda dobijemo još bolji rezultat, ali, na kraju, to je priprema za nešto drugo. Očekujemo dobru utakmicu sutra, kazao je Demirović, pa dodao:

Svi smo mi imali napornu sezonu u svojim klubovima. Ovaj termin nije najlakši za neke igrače, iako su čak imali odmora prije toga. Neko je došao odmah sa utakmice vamo, tako da je tu falila i neka koncentracija, ali vjerujem da je svako bio raspoložen i da da svoj maksimum. Igrali smo protiv Engleske i svako zna da jedna situacija može da odluči utakmicu. Čim su oni imali rezultat, odmah je bilo teže. Mislim da će sutra svako dati maksimum, pa ćemo vidjeti šta će biti.

Na pitanje koliko ove jake utakmice pomažu Zmajevima, Demirović je dao sljedeći odgovor.

Pomažu dosta. Što je protivnik jači, tako moramo i mi bolje da se pripremamo za utakmicu. Lakše je igrati protiv takvih ekipa. Svi znamo da svako svakoga može pobijediti. Mi samo možemo uživati u ovim susretima protiv Engleske i Italije. Ove utakmice će nam pomoći u narednim susretima u Ligi nacija, kazao je Demirović, pa dodao:

Nisam imao riječi za ovo. Danima sam ležao u krevetu i nisam mogao vjerovati da me selektor izabrao za kapitena za ove utakmice. To je nešto što nisam očekivao kao malo dijete. Prvo ću dati svoj maksimum da budem za svakog igrača, kako na terenu, tako i van terena. Tako sam radio i u klubu. Vidjet ćemo na kraju kako će sve biti.

Da li nova reprezentacija BiH može imati pristup u svakoj utakmici kao protiv jačih ekipa, Demirović je poručio kako može sto posto.

Može sto posto. Svi znamo da to treba bolje. Od prvog dana se primijetila ta promjena koju nikada nismo imali. Pozitivna energija od svakoga ko je tu. Od igrača pa do stručnog štaba. Svako prati isti cilj i svi to smo primjetili od prvog dana. Ja sam dugo tu. Igrao sam od mlađih selekcija i nikada nisam imao taj osjećaj da svako stvarno voli državu kao što je trenutno. Dobro ćemo se pripremiti za svaki meč. Mislim da kod novog stručnog štaba nema stajanja. Mislim da smo na dobrom putu i znamo koji nam je cilj, kazao je Demirović.