Klupska sezona je završena i fokus je sada na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, no klubovi su već aktivni u pripremama za sljedeću sezonu. Na Maksimiru su poduzeli potez koji se dugo očekivao.

Dinamo je iskoristio otkupnu klauzulu za vratara Lokomotive i U-21 reprezentativca Nikolu Čavlinu (22), te će on postati novi igrač kluba. Otkupna cijena iznosi 750.000 eura, a klauzula je dogovorena kada je Čavlina prešao iz Dinama u Lokomotivu u ljeto 2022. godine. Očekuje se da će Ivan Nevistić ostati prvi vratar kluba, dok će Dinamo Čavlinu poslati na posudbu, vjerojatno u Osijek.

Odlazak u Lokomotivu pokazao se kao odličan potez za Čavlinu. Ovo je već treći put da prelazi između Lokomotive i Dinama. Počeo je u omladinskom pogonu Lokomotive, a 2015. godine prešao u Dinamovu školu. Redovito je nastupao u mlađim selekcijama Dinama, a od 2020. do 2022. godine upisao je 38 nastupa za tadašnju drugu momčad Dinama u drugom rangu hrvatskog nogometa. Za prvu momčad Dinama još nije upisao službeni nastup.