Nizozemski stručnjak Pepijn Lijnders preuzima ulogu glavnog trenera RB Salzburga od sljedeće sezone. Lijnders dolazi iz Liverpoola, gdje je većinu posljednjih devet godina obavljao ulogu pomoćnog trenera. Prvo je asistirao Brendanu Rodgersu od jula do listopada 2015., a nakon Rodgersove smjene prešao je raditi s Jürgenom Kloppom.

Jedino razdoblje kada nije bio u Liverpoolu bilo je od siječnja do svibnja 2018. kada je bio glavni trener NEC Nijmegena, što mu je bio jedini samostalni posao do sada. Nakon neuspješnog pokušaja povratka NEC-a u prvu nizozemsku ligu, vratio se u Liverpool.

Lijnders je potpisao trogodišnji ugovor sa Salzburgom. Klub je osvojio posljednjih 10 naslova prvaka Austrije, ali je taj niz sada u opasnosti jer Sturm vodi na ljestvici s dva boda više od Salzburga kolo prije kraja sezone.

Salzburg je otpustio trenera Gerharda Strubera prošlog mjeseca zbog loših rezultata ove sezone, a privremeno ga je zamijenio Onur Cinel do kraja sezone.

Lijnders dolazi u Salzburg s reputacijom inovativnog trenera poznatog po razvijanju mladih talenata. Njegova filozofija usmjerena je na napadački i atraktivni nogomet, što bi moglo donijeti svježinu u igru Salzburga.

Očekuje se da će njegovo iskustvo rada s Kloppom u Liverpulu biti od velike koristi za RB Salzburg, posebno u europskim natjecanjima gdje klub želi ostvariti značajnije rezultate.

Lijnders preuzima Salzburg u važnom trenutku, kada klub traži novi smjer nakon deset godina dominacije u austrijskom nogometu. Ključni izazov bit će zadržati Salzburgu poziciju najboljeg kluba u zemlji i vratiti mu titulu prvaka. Također, očekuje se da će Lijnders raditi na razvoju mladih igrača, što je jedna od glavnih karakteristika kluba.