Bivši svjetski broj jedan u tenisu, Andy Roddick, smatra da bi Novak Đoković trebao razmisliti o propuštanju ostatka sezone.

Nakon operacije meniskusa desnog koljena, Đoković se nada da će se oporaviti dovoljno brzo da zaigra na Olimpijskim igrama počevši od 27. srpnja.

Roddick ističe da nije dovoljno samo reći da će koljeno biti u redu za mjesec dana, jer Novak treba i vremena za trening. Njegova posebna snaga leži u iznurujućoj igri, stalnom pritisku na protivnike i sposobnosti da ih stalno izaziva na terenu.

No, kako naglašava Roddick, Novaku su neophodne dobro funkcionirajuće noge za njegovu defanzivnu igru, koja je ključna za njegov stil. Operacija meniskusa nije nešto što bi bilo strašno u dvadesetima, ali sada kada je Novak u svojim 37 godinama, to je ozbiljniji problem.

S obzirom na to da Wimbledon počinje 1. srpnja, teško da će Novak biti spreman za nastup, a šanse za sudjelovanje u Hamburgu, od 15. srpnja, su također male.

Ako se Novak povuče s Wimbledona za dva tjedna, to bi bila velika šteta, što bi moglo dovesti u pitanje i njegovo sudjelovanje na US Openu, a možda i završetak cijele sezone. Roddick zaključuje da bi možda bilo bolje da Novak završi sezonu, oporavi se, i zatim pokuša ponovno napasti u 2025. godini.