Objavljeno je da će predsjednik Fenerbahçea, Ali Koç, i član uprave, Acun Ilıcalı, pratiti finale Lige prvaka između Borussije Dortmunda i Real Madrida u Londonu u društvu Josea Mourinha, prenose turski mediji.Jučer je Fenerbahçe postigao dogovor s Mourinhom da preuzme dužnost šefa struke nogometnog diva iz Istanbula, što je izazvalo veliko interesovanje u nogometnim krugovima.

Prema izvještajima, sportski direktor “žuto-plavih”, Mario Branco, sastao se s legendarnim portugalskim trenerom i postigao dogovor o njegovom preuzimanju ekipe. Ovaj potez dolazi nakon što se klub oprostio od dosadašnjeg trenera, Ismaila Kartala.

Dolazak Mourinha, poznatog po svojoj bogatoj trenerskoj karijeri i brojnim trofejima, mogao bi donijeti novi impuls Fenerbahçeu. S obzirom na Mourinhovo iskustvo i reputaciju, mnogi navijači se nadaju da će ovaj potez vratiti klub na staze stare slave.

Također, ostaje za vidjeti kakav će uticaj ovaj angažman imati na ključne igrače, uključujući Edina Džeku, čija budućnost u klubu sada može biti u fokusu.

Turski mediji već spekulišu da bi smjena Kartala mogla donijeti promjenu i u slučaju Edina Džeke.Kao što je poznato, najbolji strijelac Fenerbahçea nije bio u najboljim odnosima s Kartalom.

“Da je İsmail ostao, Edin Džeko bi otišao. To je jasna informacija”, objavio je poznati turski novinar Yagiz Sabuncuoglu i možda nagovijestio da bi Dijamant ipak mogao ostati u Feneru i sarađivati s Mourinhom.