Nizozemski sudac Danny Makkelie (41) više neće biti dio sudaca na Europskom prvenstvu nakon odluke UEFA-e. Njegova posljednja utakmica bila je između Hrvatske i Italije (1:1), nakon koje je Hrvatska ispala iz skupine Eura. Prema izvještaju nizozemskog portala AD, policijski inspektor Makkelie već se vratio u Rotterdam.

Kritike na račun osam minuta sudačke nadoknade

Makkelie je također sudio utakmicu Njemačke i Mađarske (2:0) u skupini, no nakon susreta Hrvatske i Italije došlo je do brojnih prigovora na njegovu suđenje.

Hrvatska je primila gol u osmoj minuti sudačke nadoknade, što je izazvalo bijes u hrvatskoj javnosti jer se nije jasno vidjelo kako je nizozemski sudac odredio toliku nadoknadu.

Nezadovoljstvo i Mađara

Kritike na Makkeliejevo suđenje stigle su i od strane Mađarske, koja je također ispala iz skupine. Izbornik Marco Rossi izrazio je nezadovoljstvo zbog gola Jamala Musiale, tvrdeći da je asistent Ilkay Gündogan napravio prekršaj u napadu prije tog trenutka.

Ovo je bilo drugo Europsko prvenstvo u karijeri za Makkelieja, koji je ranije sudio i na Svjetskom prvenstvu 2022. u Kataru.