Dean Klafurić, šef stručnog štaba Veleža, aktivno traži pojačanje u vidu stopera za nadolazeću sezonu. Među imenima koja se spominju su Ilija Mašić iz Širokog Brijega i Meldin Drešković iz Debrecena. Adin Bajrić je za Sportske.ba ranije potvrdio da se vraća s posudbe i da će se priključiti Veležu, što dodatno pojačava konkurenciju u timu.

Navijače Veleža posebno zanima sudbina dugogodišnjeg kapitena kluba, Denisa Zvonića, čiji je ugovor istekao na kraju sezone. Iako su mnogi očekivali njegov ostanak, sve ukazuje na to da Klafurić ne planira računati na njega u narednoj sezoni.

Zvanična potvrda kluba o Zvonićevom odlasku ili eventualnom produženju ugovora još uvijek se čeka. Ova neizvjesnost dodatno podgrijava interesovanje navijača, koji su vezani za kapitena koji je godinama bio ključni igrač i vođa tima.

Klafurićeva potraga za novim stoperom sugerira da tim planira ojačati svoju odbranu, što je ključno za njihove ambicije u narednoj sezoni. Novi igrači, poput Mašića i Dreškovića, mogli bi donijeti svježinu i stabilnost u zadnju liniju Veleža.

Navijači s nestrpljenjem prate razvoj situacije, nadajući se da će klub uskoro objaviti odluke koje će oblikovati budućnost tima.

Bez obzira na ishod, jasno je da će predstojeći transferi i odluke imati značajan uticaj na Velež i njegovu konkurentnost u nadolazećim utakmicama.