Miralem Pjanić, jedan od najistaknutijih fudbalera Bosne i Hercegovine, objavio je svoje povlačenje iz reprezentacije, čime je okončao svoju 16-godišnju karijeru u dresu nacionalnog tima. Ova neočekivana odluka izazvala je šok i emotivne reakcije među brojnim navijačima. Pjanić je za reprezentaciju odigrao 115 utakmica, ostavljajući neizbrisiv trag u historiji bh. fudbala.

Na vijest o Pjanićevom povlačenju, reagovao je i kapiten reprezentacije Edin Džeko, nazvavši Pjanića “ponosom i legendom”. Pjanić je svoju odluku obrazložio kao jednu od najtežih u karijeri, ističući da je s ogromnim ponosom i zadovoljstvom igrao za reprezentaciju, te da je došao trenutak da kaže “dosta”.

U emotivnoj poruci, Pjanić je istakao da je uvijek s ljubavlju i ponosom nosio dres svoje države, te da je igrao za svoj narod i vjerne navijače diljem svijeta. Njegovo povlačenje predstavlja veliki gubitak za reprezentaciju BiH, ali ostaje zapamćen po svojim brojnim uspjesima i doprinosu bh. fudbalu.

Pjanić je tokom svoje karijere u reprezentaciji bio jedan od najvažnijih igrača, često nosio kapitensku traku i bio lider na terenu. Njegove precizne asistencije, sjajni driblinzi i kontrola igre ostavili su dubok trag u srcima navijača.

Ovaj momenat predstavlja kraj jedne ere u bh. fudbalu, ali i priliku za nove talente da stupaju na scenu i nastave njegovim stopama.

Pjanić je svojom odlukom pokazao svoju posvećenost i odanost reprezentaciji tokom godina, te će ostati zapamćen kao jedan od najvećih fudbalera koje je BiH ikada imala. Navijači su mu zahvalili na svemu što je učinio za bh. fudbal, a njegovo naslijeđe će ostati neizbrisivo u historiji nacionalne selekcije.