Uoči sutrašnje prijateljske utakmice između Engleske i Bosne i Hercegovine, na stadionu St James’ Park održana je službena press konferencija. Predstavnicima medija su obratili član stručnog štaba Ninoslav Milenković i kapiten reprezentacije Edin Džeko.

“Probali smo da se što bolje pripremimo za ovo malo vremena koje smo imali do utakmice. Dosta smo analizirali i međusobno razgovarali. Probaćemo da se prikažemo u najboljem mogućem svijetlu i da pokušamo da ispunimo sve taktičke zamisli koje smo sebi zacrtali. Svi igrači koji su u reprezentaciji su tu sa razlogom, bez obzira na njihove godine. Vjerujemo u projekat i sve nas koji činimo ovu reprezentaciju”, rekao je Ninoslav Milenković.

Očekivano, najveću pažnju medija od naših igrača privukao je Edin Džeko, koji je sa dosta uspjeha nastupao na “ostrvu”.

“Ovo je jedna nova reprezentacija sa mnogo mladih igrača i svima je potrebno dati određeno vrijeme. Nije lako igrati protiv Engleske u Engleskoj i Italije u Italiji. Treba biti realan i reći da su to reprezentacije koje su favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, a pogotovo tu mislim na naše sutrašnje protivnike. Za nas je najvažnije da se igrači upoznaju sa načinom rada novog selektora i stručnog štaba, da se to dovede najedan zadovoljavajući nivo. I sada kada imam 38 godina, a i ranije, za mene je igranje za reprezentaciju veliki ponos i san. Dok sam potreban selektoru i stručnom štabu, ja sam tu.”

Foto: NFS BIH

Utakmica Engleska – Bosna i Hercegovina igra se u ponedjeljak 3. juna od 20:45 CET (19:45 po lokalnom vremenu), uz direktan prenos na BHRT.