Hajduk će se danas suočiti s Edinom Džekom u pripremnoj utakmici protiv Fenerbahčea u Grazu. Džeko će ostati u Istanbulu još najmanje mjesec dana, ali postoji mogućnost da ode prije kraja sezone, iako u Turskoj mnogi u to sumnjaju.

Mourinho, koji ima sve ovlasti u Fenerbahčeu, ne preferira Džeku, ali dogovor s Hajdukom je već postignut oko plaće i uloge na terenu. Džeko želi doći na Poljud i dao je veliki popust na svoju plaću. Ipak, Mourinhova odluka je ključna; hoće li zadržati Džeku ili dovesti novog centarfora.

Hajduk planira dovesti šest novih igrača, uključujući centarfora, stopera, desnog beka i defenzivnog veznjaka. Klub je već izgubio devet igrača, a ozlijeđeni Mihael Žaper neće igrati do kraja jeseni.

Pojačanja koštaju, a Hajduk se suočava s financijskim izazovima. Proljetna Skupština dioničara naglasila je dugove i kredite kluba. Ljetni transferi trebali bi donijeti najmanje 10 milijuna eura, no trenutačno nema jasnih naznaka da će se to ostvariti.

Upiti za Pukštasa su ispod ciljanih 10 milijuna eura, a planiralo se i 5 milijuna od plasmana u Konferencijsku ligu, što je neizvjesno.

Predsjednik Ivan Bilić suočava se s velikim problemima u potrazi za pojačanjima. Pitanje je može li si Hajduk priuštiti Džeku bez prodaje Pukštasa i Sahitija. Ako financije ne budu osigurane, Bilić bi mogao biti prisiljen voditi klub na rubu, kao i njegov prethodnik Lukša Jakobušić.

Dakle, prodaja zvijezda i Europa ključni su faktori za realizaciju projekta “Džeko”.