Dani Olmo bi mogao promijeniti klub samo nekoliko dana nakon finala Eura jer do 20. srpnja traje “akcijska ponuda” tijekom koje klubovi mogu platiti 60 milijuna eura Leipzigu i potpisati sjajnog Španjolca.

Ova ponuda je produžena do 20. srpnja zbog Olmovog nastupa u finalu Eura. Nakon tog datuma, cijena će mu sigurno porasti, posebno nakon njegovih sjajnih igara koje su Španjolsku dovele do finala.

Leipzig više ne može zadržati Olma, što je očekivano jer taj klub često kupuje igrače i prodaje ih za veću cijenu. To su već učinili s mnogim igračima, uključujući Joška Gvardiola, a isto planiraju i s Olmom.

Olmo, najbolji strijelac Eura 2024. s tri gola i dvije asistencije, već je nekoliko prijelaznih rokova bio na izlaznim vratima kluba, ali transfer se dosad nije dogodio. Sada se čini da je njegov odlazak neminovan, iako u nogometu ništa nije sigurno, prenose Sportske Novosti.

Brojni europski velikani zainteresirani su za Olma, a jutros je AS objavio da je i Manchester City uključen u borbu za njegov potpis. Ključno je što sam igrač želi, a prema španjolskim medijima, Olmo preferira povratak u Barcelonu, klub iz kojeg je stigao u Dinamo kao 16-godišnjak. Ipak, financijski problemi Barcelone su dobro poznati, pa trenutno Bayern München vodi u utrci za Olma.

Dinamo Zagreb pomno prati razvoj situacije zbog svojih sjajnih odnosa s Olmom i potencijalnog financijskog benefita. Naime, Dinamo ima klauzulu u ugovoru s Leipzigom kojom im pripada 20 posto od Olmovog idućeg transfera. Konkretno, ako Leipzig proda Olma za 60 milijuna eura, Dinamo će dobiti oko šest milijuna eura, što je 20 posto od razlike između te sume i 29 milijuna eura koje je Leipzig već platio Dinamu.