Ostalo je još malo više od mjesec dana do početka Europskog prvenstva na kojem će se po prvi put nakon 24 godine naći i reprezentacija Srbije.

Prestižni engleski nogometni časopis “Four Four Two” povodom toga je rangirao izbornike svih 24 nacionalne selekcije prema kvaliteti, a zanimljivo je da se izbornik Srbije Dragan Stojković našao na posljednjem mjestu.

Časopis nije obrazložio svoj izbor, pa je ispod imena srpskog izbornika ukratko opisao njegov igrački i trenerski put rođenog Nišlije.

Što se tiče protivnika Srbije iz grupe, izbornik Slovenije Matjaž Kek zauzeo je 20. mjesto, izbornik Danske Kasper Hjumland 10. poziciju, dok se izbornik Engleske Gareth Southgate našao na četvrtom mjestu.

Najkvalitetniji izbornik prema izboru “Four Four Two” jeste trener Francuske Didier Deschamps, na drugom mjestu je Talijan Luciano Spalletti, slijedi Nijemac Julian Nagelsmann, dok je peti izbornik Hrvatske Zlatko Dalić.

Realnost ili provokacija, tek, ovo bi moglo biti veliko motivacijsko gorivo za nogometaše koje ne bi trebalo nedostajati ni u jednom trenutku.