Enis Bešlagić je u Dubrovniku izveo svoju autorsku predstavu “Da sam ja neko”, a u jednom momentu na sceni mu se pridružio i novoizabrani direktor reprezentacije BiH Emir Spahić nakon čega je nastao pravi “urnebes”.

Bešlagić je publici objasnio da se Spahić vratio u reprezentaciju BiH u novoj ulozi, nakon čega je u svom stilu kazao:

“Sad ćemo vam malo krasti ove igrače što imate. Pa aneks 7 Dejtonskog sporazuma, svi na svoje. Pa dosta, dali smo vam vala 70 posto reprezentacije, vratite nam nešto, ono osnovno. Dajte nam jednog ili dvojicu da i mi doživimo to Evropsko i Svjetsko prvenstvo ponovo”, rekao je Bešlagić što je izazvalo salve smijeha prisutne publike, prenosi Klix.

Podsjetimo, Izvršni odbor Nogomometnog saveza BiH potvrdio je Emira Spahića za direktora nakon što je izabrao Sergeja Barbareza za novog selektora Zmajeva, a popularni Spaha trebao bi biti konekcija između stručnog štaba i selektora, svojim neupitnim znanjem i autoritetom.
Spahić je rođen u Dubrovniku gdje je jedno vrijeme nastupao za tamošnji GOŠK, a u karijeri je nosio dresove Čelika, Zagreba, Shinnika, Torpeda i Lokomotiva iz Moskve, Montpelliera, Seville, Anzhija, Bayer Leverkusena i HSV-a.

U dresu reprezentacije BiH legendarni defanzivac je skupio 94 nastupa.

Spahić je karijeru završio 2017. godine i od tada ga nema u nogometu, a poznato je da je s Barbarezom u sjajnim odnosima i da su njih dvojica bili neprikosnoveni lideri naše reprezentacije.