U salonu Havana u Blagaju održana je tradicionalna Veležova Crvena noć s više od četiri stotine gostiju. Među prisutnima su bili igrači iz različitih Veležovih generacija poput Envera Marića, Ivana Ćurkovića i Blaža Sliškovića. Posebno emotivan trenutak bio je doček za današnje igrače i stručni štab uz ovacije prisutnih.

Enver Marić i Ivan Ćurković su se obratili prisutnima na početku Crvene noći. Uz njih, događaju su prisustvovali predstavnici vlasti na svim nivoima u BiH te članovi Nogometnog saveza BiH poput Irfrana Durića i Žarka Lakete. Uručene su zahvalnice čelnicima.

“Smatram da moramo postaviti malo više ciljeve. Naredne godine ćemo, nadam se, boriti za prvo mjesto. Moja generacija je puno puta bila druga, ali to ništa ne znači. Prvo mjesto se računa. Želim vam da to uradite. Želim vam sreću u daljem radu i uspjeh”, rekao je Marić.

Najavom borbe za titulu Marić je prvi put u javnosti izašao sa tom rečenicom.

Najavljeno je izdanje Veležovog godišnjaka koje priprema Dario Mehmedović, kao i film o teškim poslijeratnim godinama kluba koji će režirati Nermin Bise.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Lejla Piljević, Alem Kadić, Amna Keskin i Meho Velagić.