Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Miralem Pjanić je danas saopštio odluku o povlačenju iz reprezentacije.

Nakon svega, oglasio se i Savez na zvaničnoj stranici, gdje su poslali zaista lijepu poruku našem Pjaniću.

Poruku prenosimo u cijelosti.

– Dugogodišnji „A“ reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić odlučio je da završi reprezentativnu karijeru i oprosti se od dresa sa nacionalnim grbom.

Popularni Mire je za nacionalni tim debitovao 20.08.2008. godine u prijateljskom meču sa Bugarskom na „Bilinom polju“ u Zenici. Na istom stadionu je nepunih 16 godina poslije odigrao i posljednji meč u baražu za EURO 2024 protiv Ukrajine. Pjanić je za nacionalni tim odigrao ukupno 115 utakmica i postigao 18 golova.

NS/FS BiH izražava veliku zahvalnost Miralemu Pjaniću za sve što je uradio tokom reprezentativne karijere. Njegova posvećenost, talenat i ljubav prema domovini činili su ga jednim od ključnih igrača naše reprezentacije. Uzor mnogim mladim igračima i inspiracija svim navijačima Bosne i Hercegovine, a njegov doprinos na terenu kroz nevjerovatne slobodne udarce i lucidne asistencije donosile su radost našim srcima i pobjede našem timu.

Pjanićev doprinos plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu je nešto po čemu će takođe ovaj igrač biti upamćen kod svih navijača bh. tima. NS/FS BiH želi sve najbolje ovom velikom igraču koji će sigurno uvijek ostati prijatelj bh. nogometa/fudbala.

Hvala Miraleme, i sretno!, navodi se u objavi Fudbalskog saveza BiH