Girona je prvi put u svojoj historiji osigurala mjesto u Ligi prvaka, no njihov nastup u ovom prestižnom natjecanju je neizvjestan.

UEFA je objavila da će vlasnički konzorcij City Group Football, koji posjeduje i Manchester City i Gironu, morati smanjiti svoj udio u španjolskom klubu kako bi se osiguralo sudjelovanje Gironinog u Ligi prvaka iduće sezone.

Trenutno, City Football Group posjeduje 47 posto dionica Girone od 2017. godine, no prema zahtjevu UEFA-e, morat će smanjiti udio na manje od 30 posto.

UEFA je postavila rok do 3. juna za ispunjenje ovog zahtjeva, inače će mjesto u Ligi prvaka pripasti petoplasiranoj ekipi La Lige, koja je trenutno Athletic Bilbao.

Ova situacija stavlja Gironu i njezinog vlasnika u izazovnu poziciju, jer mogućnost sudjelovanja u Ligi prvaka ovisi o brzom postizanju dogovora s UEFA-om o smanjenju udjela vlasništva.

Stoga, nad Gironom i City Football Groupom visi pritisak da ispune zahtjeve UEFA-e kako bi izbjegli gubitak prilike za sudjelovanje u ovom prestižnom natjecanju.

Odluka o tome hoće li Girona zaigrati u Ligi prvaka ili će to mjesto zauzeti druga ekipa iz La Lige bit će poznata nakon isteka postavljenog roka.