U ljetnom transfernom periodu očekuje se velika aktivnost na Poljudu. Hajduk iz Splita uložio je značajna sredstva u izgradnju momčadi za ovu sezonu, ali unatoč tome nisu osvojili niti jedan trofej, što čini sezonu potpuno neuspješnom.

Sada je jasno da će klub morati prodati neke igrače, a najveću vrijednost imaju mladi talenti. Očekuje se visoka cijena za Rokasa Pukštasa, čiji transfer u nadolazećem prijelaznom roku izgleda vrlo vjerojatan. Iako su i njega i Niku Sigura mogli prodati protekle zime, odlučili su ih zadržati radi borbe za titulu prvaka koja na kraju nije uspjela.

Turski mediji danas izvještavaju da je Rokas Pukštas na meti Fenerbahcea, istanbulskog velikana. Prema objavama BBO Sportsa, koji ima veliki broj pratitelja na platformi X, Fenerbahce pažljivo prati situaciju ovog 19-godišnjeg američkog igrača iz Hajduka.

Ranije je bilo poznato da je Arsenal bio zainteresiran za Pukštasa, kao i RB Leipzig, klub poznat po razvoju mladih talenata.

Valja napomenuti da je Pukštas produžio ugovor s Hajdukom do 2027. godine u prosincu 2023., a prema Transfermarktu, drugi je najvredniji igrač Hajduka procijenjen na šest milijuna eura, dok je vodeći Marko Livaja čija je vrijednost 6.5 milijuna eura.