Danas je FK Sarajevo domaćin Vincentu Tanu, drugom investitoru u klub, i Sultanu Pahangu iz Malezije, te njihovim gostima. Tan je nagrađen “Plaketom Grada Sarajeva” za svoj doprinos razvoju sporta u gradu. On podržava FK Sarajevo već deset godina, od 2014. godine.

– Uposlenici kluba, zajedno sa prvim timom i akademcima su poželjeli dobrodošlicu Tanu defileom na Koševu sa riječima “Dobrodošao kući, Amidža” te pozdravili Sultana Abdullaha riječima “Dobrodošli u Sarajevo”.

Hamza Ćataković je ispred prvog tima uručio prigodne poklone gostima, a akademci kluba su se govorom, uz zvuke himne kluba, zahvalili za podršku koju je Tan pružao mladim talentima u posljednjih 10 godina riječima:

– Želimo da kažemo veliko hvala gospodinu Tanu. Vaša podrška i nesebičnost su napravili veliku razliku za naš klub i nas, djecu. Akademija FK Sarajevo će nastaviti vrijedno raditi, kao i uvijek. Vama i našem predsjedniku želimo dati obećanje: učinit ćemo vas ponosnim! Zajedno smo dio predivnog putovanja i znamo naš cilj. Hvala vam još jednom, predsjedniče i Tan – te su poručili Sultanu Abdullahu da se nadaju da je ovo samo prva od budućih posjeta našem gradu i klubu.

Delegacija će u naredna dva dana obići Sarajevo, Trening-centar Butmir i razgovarati o budućim planovima za klub i dalje osnažavanje FK Sarajevo. Riječ će biti i o potencijalnim investicijama u BiH – saopćeno je iz FK Sarajevo.