Danas su se dogodile strašne scene u Foči tijekom utakmice juniorskih momčadi FK Sutjeska i NK Bosna Visoko.

Kada je rezultat bio 4:6 u korist Bosne, nekoliko gledatelja je upalo na teren i napalo juniore iz Visokog, a najteže je prošao mladi fudbaler Ibrahim Osmanović, koji je završio u bolnici.

Predstavnik NK Bosna, Edin Muzaferija, koji je bio s juniorskom ekipom u Foči, izjavio je da je nakon pregleda Ibrahim Osmanović otišao u policijsku stanicu gdje je dao izjavu. Potpredsjednik kluba, Adnan Jašarspahić, i gradonačelnik Visokog, Mirza Ganić, razgovarali su s Osmanovićem.

“Razgovarali smo dok je još bio u bolnici i čekao rezultate pregleda. Rekao mi je da je najgore bilo dok je ležao na zemlji i primio udarce te izgubio svijest.

Osim toga, od siline udarca ovog evidentno psihički poremećenog pojedinca koji je napao dijete, slomio mu se i jedan zub”, rekao je Jašarspahić.

“Gledajući informacije u medijima, odmah sam kontaktirao predstavnika našeg kluba koji je bio s Ibrahimom u bolnici. Nakon početnog šoka, srećom, rekao mi je da se dobro osjeća i da odlazi u policiju dati izjavu. Osuđujem ovaj čin i nadam se da će policija obaviti svoj posao kako treba, s obzirom da su objavljene slike i videozapisi napadača. Želim sretan put našem Ibri i ostalim igračima NK Bosna na povratku u Visoko”, izjavio je gradonačelnik Mirza Ganić.

NK Bosna zahvaljuje osoblju bolnice u Foči na vrlo profesionalnom odnosu i pruženoj pomoći njihovom igraču. Također, zahvalili su se osoblju Centra za socijalni rad za maloljetnike i policijskim inspektorima na profesionalnom postupanju.

Foto: NK Bosna Visoko

Foto: NK Bosna Visoko